Pedagogia e Gjuhë-Letërsisë në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë, Elsa Skënderi, rrëfen se përse në këto kohë të vështira për shkak të COVID-19, leximi i autorëve shqiptarë është shumë i rëndësishëm për informacione kulturore, historike dhe filologjike.

Një video-mesazh, ajo rrëfen se i është kthyer dy vëllimeve të revistës “Dituria” të Mit’hat Frashërit. Në numrin e nëntë të vitit 1909, në të atë revistë ka shkrim për hidhenën dhe të puthurat. Për këtë të fundit shkruhet se me të shkojnë sëmundjet nga një njeri tek tjetri.

“Por, ne shqiptarët kemi më tepër nevojë që t’i dimë këto, se të puthurit buzë për buzë është një nga zakonet tona”, thuhet në atë shkrim. /Report TV/